vrijdag 25 maart 2016Komend weekend is het weer Pasen, maar de winkels hebben de paasartikelen al lange tijd op voorraad. Chocolade paasartikelen in alle soorten, maten en kleuren. De chocolade paashazen zijn net kunstwerken en de paaseitjes hebben de meest vrolijke verpakkingen. Dit nodigt uit om alles mooi uit te stallen in de kamer, waardoor de paasstemming er al goed in komt. Als het eenmaal Pasen zelf is, worden er misschien ook nog wel eieren in huis verstopt voor de kinderen.
Helaas geeft uw huisdier niet zoveel om Pasen zelf, maar is de chocola daarentegen soms wél erg aantrekkelijk. En daar schuilt een gevaar: in chocolade zit namelijk de stof theobromine. Dit is giftig voor honden, katten en veel andere huisdieren. Uw dier kan hier erg ziek van worden en in zeer ernstige gevallen zelfs aan overlijden!
Wanneer u niet in de buurt bent, is het dus verstandig om chocoladeproducten op een voor uw dier onbereikbare plaats te zetten. En als u voor uw kinderen chocolade eieren gaat verstoppen, zorg dan dat uw hond de eieren niet als eerste vindt: hou hem liever even aangelijnd of in een aparte kamer.
Meer over chocoladevergiftiging en andere giftige stoffen kunt u vinden in het Praktisch document "vergiftiging bij huisdieren". Mocht uw dier toch per ongeluk chocolade gegeten hebben, neem dan direct contact op met uw dierenarts.

U kunt in de chocolade calculator berekenen of uw hond een giftige hoeveelheid chocolade heeft gegeten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten