dinsdag 10 mei 2016

Regel op tijd een pension voor uw huisdier!


Misschien heeft  u uw vakantie al geboekt, of bent u nog volop allerlei mogelijkheden en bestemmingen aan het bekijken?  Maar weet u ook al wat u in de vakantie met uw huisdier gaat doen? Want als u uw huisdier thuis laat, moet u wel op tijd een oppas adres regelen. Dierenpensions zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt voor het hoogseizoen. Wie nog niets heeft geregeld, moet nu dus haast maken!
Voor wie zijn huisdier niet mee wil nemen op vakantie, zijn er meerdere mogelijkheden. Soms kunnen buren, vrienden of familie voor het huisdier zorgen. Als dit niet kan, dan zijn er gelukkig dierenpensions. Die zijn er natuurlijk voor honden en katten, maar ook voor konijnen, cavia’s en andere dieren.
Het is wel belangrijk dat u uw oppasadres met zorg uitzoekt. Ga er dus eerst eens kijken voor u een reservering maakt. Hoe wordt uw dier gehuisvest, hoe is de verzorging en hoeveel tijd kan er aan uw dier besteed worden? Ziet alles er schoon uit, en zijn er mogelijkheden voor speciale verzorging zoals uitvoerig kammen of het geven van medicijnen?
Op huisdierspecialist.nl staat de dierenpensionwijzer. Hier vindt u een overzicht van meer dan 190 Dibevo dierenpensions waar je huisdier terecht kan. Goed onderdak vinden voor konijnen kan in het hoogseizoen soms extra moeilijk zijn. Op de website van Stichting Konijnenbelangen staat een overzicht van pensions die door hen zijn goedgekeurd.
Kan uw dier niet mee en ziet u een pension niet zitten? Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om iemand in te huren die bij u thuis op uw dier (en op uw huis) komt passen, bijvoorbeeld via HolidayLinks.
Meer informatie over waar u op moet letten als uw dier niet mee gaat op vakantie vindt u hier
bron: LICG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten