woensdag 9 maart 2016

Dierenambulance waarschuwt: haal kat ’s avonds binnen!


In het voorjaar worden er veel katten aangereden. Dierenambulance Ronde Venen en Amstelland waarschuwt om katten ’s avonds en ’s nachts binnen te houden. De dierenambulance heeft in twee dagen tijd al vijf aangereden, overleden katten van straat gehaald. "Als het voorjaar begint, slaan die hoofdjes op hol. Katten zitten achter elkaar aan, kijken niet uit en steken zo de weg over”, zegt de dierenambulance op Facebook. De meeste katten worden in de nacht en vroege ochtend tijdens de spits aangereden.
Van de vijf katten waren drie ongecastreerde katers. Helaas waren ze ook geen van allen gechipt, waardoor de eigenaars niet op de hoogte konden worden gesteld.
Behalve dat het dus verstandig is om katten ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend binnen te houden, helpt het ook om zowel katers als poezen te laten castreren. Dat voorkomt niet alleen ongelukken en vechtpartijen, maar ook ongeplande nestjes. Bovendien is het belangrijk dat de kat gechipt en geregistreerd!! is. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan kan een dierenambulance de eigenaar waarschuwen.
Op LICG leest u meer over het chippen en castreren van uw kat.

Bron: facebook Dierenambulance de Ronde Venen-Amstelland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten