dinsdag 16 september 2014

Hersenoperatie redt leven goudvis


George is geopereerd aan een hersentumor

Een Australische dierenkliniek heeft met succes een hersenoperatie uitgevoerd bij een goudvis. Het dier had een tumor in zijn kop en die is verwijderd, melden Australische media.
De tumor was in een jaar tijd flink gegroeid en zou de vis binnenkort fataal worden, zegt behandelend arts Tristan Rich. "De vis had moeite met eten en rondzwemmen en werd lastiggevallen door andere vissen."
De eigenaar van de 10-jarige goudvis George kon het niet over zijn hart verkrijgen om het beestje te laten inslapen. Hij gaf honderden dollars uit voor een operatie.

Priegelwerk

Het visje werd onder narcose gebracht in een bak met water met daarin een verdovingsmiddel. Tijdens de operatie moest de dierenarts vooral letten op het bloedverlies; als George een paar druppels zou kwijtraken, zou hem dat al zijn leven kosten.
De operatie duurde al met al drie kwartier. "Het was priegelwerk", zegt dierenarts Tristan Rich.

Aquarium

Goudvis George is inmiddels weer thuis, in het aquarium met andere goudvissen. Volgens de dierenarts kan het dier nog makkelijk tien tot twintig jaar leven.
'Operatie goudvis' kreeg veel media-aandacht, nadat de dierenkliniek er uitgebreid verslag van had gedaan op zijn Facebookpagina. De kliniek geeft uitgebreid uitleg, inclusief filmpje en foto's, over de riskante operatie.
bron:nos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten