vrijdag 22 februari 2013

Oplichter verkoopt asieldieren via Marktplaats





Dierenopvangcentrum Amsterdam  waarschuwt voor een oplichter die via Marktplaats probeert kittens en pups te verkopen. Geïnteresseerden wordt verzocht een aanbetaling te doen, waarna het gekochte dier zogenaamd in het opvangcentrum kan worden afgehaald. Daar weet men echter van niets. De laatste tijd hebben zich meerdere van deze gevallen voorgedaan.


De oplichter vermeldt in de Marktplaats advertentie dat de moederpoes c.q. moederhond is gedumpt bij het Amsterdamse dierenasiel en dat de jonge dieren in een pleeggezin zitten. De kittens en pups zijn vooraf te reserveren. Het opvangcentrum laat weten beschikbare dieren uitsluitend aan te bieden via de eigen website. Men zal de dieren dan ook nooit op Marktplaats zetten. Er kunnen geen dieren van tevoren gereserveerd worden en het asiel verlangt nooit een aanbetaling.
Gedupeerden kunnen melding doen bij Marktplaats én aangifte doen bij de politie. DOA heeft dit al gedaan, maar hoe meer aangiften en meldingen bij Marktplaats bekend zijn, hoe groter de kans dat de oplichter in de kraag wordt gevat.
Wees voorzichtig
De aanschaf van een huisdier moet nooit overhaast plaatsvinden, en zeker niet ongezien via Marktplaats. Het LICG geeft uitgebreide informatie over het veilig aanschaffen van een huisdier. Bekijk het Praktisch-document 'Aanschaf van een huisdier'.
bron: LICG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten