dinsdag 10 juli 2012

Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier


OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier


Logo Oopoeh


Sinds dit voorjaar is er een nieuwe oppasservice, genaamd OOPOEH: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Met OOPOEH kunnen 55+ ers zich aanbieden als oppas voor een huisdier. OOPOEH’s helpen huisdierbezitters voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen.
Ouderen in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH bieden 55+ers zich aan als oppas voor een huisdier. Veel ouderen zijn graag in het gezelschap van een huisdier, maar willen er zelf geen meer aanschaffen. Bij stichting OOPOEH kunnen ze zelf kiezen op welk dier ze willen passen en hoe vaak. En zo helpen ze ook nog een baasje en huisdier! Naast het gezelschap van een huisdier stimuleert OOPOEH contact tussen het baasje van het huisdier en de OOPOEH door ze voor een langere tijd aan elkaar te koppelen. Zo hebben het huisdier en baasje een vaste vertrouwde oppas en kan de OOPOEH een band opbouwen met het dier en baasje.
Stichting OOPOEH slaat daarmee drie vliegen in één klap: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben. Ook voor ouderen die minder mobiel zijn, zijn er dieren om gezelschap te houden (denk aan een knaagdier, vogel, oudere kat of hond). Samen met een OOPOEH medewerker wordt er gezocht naar de perfecte match.
Baasjes kunnen op OOPOEH.nl zoeken naar de meest geschikte OOPOEH voor hun dier. Andersom kunnen OOPOEH’s op de website op zoek naar het meest geschikte huisdier voor hen om op te passen.
Bron: LICG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten