dinsdag 19 juni 2012

Is uw dier gechipt? Controleer uw registratie nu!





De hele maand juni is het Chipmaand. Niet alleen handig voor wie zijn hond of kat nog niet heeft laten chippen, maar ook een geheugensteuntje om de registratie te controleren als uw dier allang gechipt is! Want als uw gegevens niet up-to-date zijn, bent ú zoek als uw dier weer gevonden wordt….

Een van de belangrijke redenen om uw huisdier te laten chippen, is dat men zo kan achterhalen waar het dier thuis hoort. Zo kan uw hond of kat met u herenigd worden als hij eens ontsnapt of zoek raakt. Belangrijk dus voor iedereen die zijn dier niet wil missen, en gelukkig laten steeds meer mensen hun dierbare huisdier chippen. Maar wat nog wel eens vergeten wordt, is om de registratie kloppend te houden.
Als u verhuist of een ander telefoonnummer krijgt, is het belangrijk dat u dit ook doorgeeft aan de databank waar u uw hond, kat of ander dier heeft laten registreren. Op die manier kan men u altijd bereiken en hoeft uw dier niet nodeloos in het asiel te blijven. Als men ú immers niet kan vinden als uw dier gevonden is, loopt u grote kans dat uw hond of kat herplaatst moet worden. Dat kan niet de bedoeling zijn!
De vakantie is een moment waarop het vaker voorkomt dat huisdieren zoek raken. U bent onderweg met uw hond die ineens zijn neus achterna gaat, of uw kat ontsnapt aan de aandacht van de oppas. Daarom is de Chipmaand, zo vlak voor de vakantie, elk jaar een uitstekend moment om de registratie van uw dier te checken en zo nodig aan te passen.
Doen dus, die controle! Het liefst nu meteen, voor het er weer bij in schiet en u straks misschien spijt heeft…
Meer informatie over chippen leest u op de speciale website van de Chipmaand.
bron: LICG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten