vrijdag 27 april 2012

Week van het huisdier



Van zaterdag 12 mei t/m zondag 20 mei is het weer zover: dan is het de Week van het Huisier. De week waarin extra aandacht wordt geschonken aan het houden van huisdieren. Er zullen op allerlei plekken leuke activiteiten verzorgd worden. Vele dierenspeciaalzaken, dierenartsen, dierenpensions, dierenasielen en afdelingen van de Dierenbescherming, dierenambulances, verenigingen en kinderboerderijen zullen hieraan hun bijdrage leveren.






Op de actiesite van de Week van het Huisdier kunt u opzoeken wat er bij u in de buurt te beleven valt. Bovendien liggen er bij ons op de praktijk puzzelposters vol met feiten, fabels, puzzels en weetjes over huisdieren om mee te nemen. 

Het LICG heeft dit jaar gekozen voor het thema huisdier in het gezin. Bij maar liefst 85% van de Nederlanders met een huisdier maakt het dier echt deel uit van het gezin. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het houden van husdieren gunstig kan zijn. Een huisdier verminderd bijvoorbeeld stress. Ook geeft een huisdier steun, kunnen husdieren de eenzaamheid verdrijven en werken ze als een 'sociaal smeermiddel'. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een huisdier. Een dier kost tijd, energie en geld. Soms ontstaan er gedragsproblemen of wordt een dier ziek. 

De afweging om wel of geen huisdier te nemen is voor iedereen anders. Wie de voor- en nadelen goed wil kunnen inschatten, zal zich eerst in het dier van zijn keuze moeten verdiepen. Bijvoorbeeld door het lezen van de huisdierenbijsluiter van het dier. Of door het bekijken van de praktische informatie over het aanschaffen van huisdieren. Voor de kids zijn er super interessante spreekbeurten.

bron: LICG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten