dinsdag 27 maart 2012

Neem (g)een hond!


Vanaf vandaag voert de Hondenbescherming de campagne ‘Neem (g)een hond!’ De bedoeling is dat mensen goed nadenken of een hond wel bij hun leven past, en of ze het dier zijn hele leven lang kunnen en willen geven wat hij nodig heeft. Wie na zorgvuldige overweging besluit dat hij een hond een fijn leven kan bieden, moet bovendien stilstaan bij de problemen in de fokkerij en hondenhandel en een betrouwbaar aanschafadres zoeken.
Het LICG onderschrijft uiteraard het belang van een goede afweging voor men een hond aanschaft. De diverse aspecten waar u rekening mee moet houden vindt u terug in het Praktisch document ‘De aanschaf van een hond’. Een hond verandert uw leven. U zult zo’n tien tot vijftien jaar lang elke dag rekening met hem moeten houden en tijd uittrekken voor uitlaten, aandacht en training. Honden kosten geld, tijd en energie. Natuurlijk krijgt u daar wel iets voor terug: wie veel energie steekt in een goede opvoeding en zo een goede relatie opbouwt met zijn hond kan veel plezier beleven aan deze huisgenoot.
Begin dus nooit in een impuls aan een hond, maar weeg de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af en maak een goede keuze. Meer informatie over de campagne vindt u op de website van de Hondenbescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten