maandag 15 december 2014

Wild dier in circus mag niet meer




Tijgers en olifanten hebben hun langste tijd in het circus gehad. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken, PvdA) verbiedt per 15 september 2015 wilde zoogdieren in circussen, zoals hier bij Belly Wien dat onlangs in Zeist stond. Ze vindt hun optreden „niet meer van deze tijd”. Volgens Dijksma tasten het reizen, de beperkte ruimte en aan de ketting leggen het welzijn van wilde dieren aan. De Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen heeft woedend gereageerd. Vereniging Wilde Dieren de Tent Uit spreekt van „een mijlpaal voor de dieren”. De vereniging denkt dat er voldoende opvang is voor uitgerangeerde circusdieren. Ook de Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren hebben met instemming gereageerd op het besluit van Dijksma.

bron: NOS.nl

donderdag 11 december 2014

Wandelen in de winter

De temperaturen dalen, maar je hond blijft graag spelen in de frisse buitenlucht. Slimme tips voor een winterse wandeling.


1. Speelbal of sneeuwbal?

Speelt je hond graag met een bal? Dan denk je in de winter natuurlijk al snel aan sneeuwballen, die je maatje met klappende kaken uit de lucht hapt. Leuk, totdat je hond zijn buik vol met sneeuw heeft, en daar flink ziek van wordt. Niet doen dus! Je kunt beter naar de dierenspeciaalzaak gaan voor een speciale bal die geschikt is voor honden; daarmee kan je huisdier alsnog zijn acrobatische kunsten vertonen.

2. Aanlijnen werkt

Over acrobatische kunsten gesproken: zorg ervoor dat je hond die niet uitvoert op een gladde ondergrond. Een gladde stoep, een ijzig wegdek of ijs is voor je buddy namelijk net zo gevaarlijk als voor jou, zeker als hij wilde capriolen uithaalt. Houd je hond aan de lijn als je in de buurt van bevroren water komt.

3. Hondenschoenen

Hondentenen krijgen het in de winter zwaar te verduren. Met ‘blote voeten’ op gepekeld wegdek lopen is geen pretje, zeker niet als je huisdier kleine wondjes onder de poten heeft. Pekel irriteert de voetzolen van je hond, waardoor de huid verweekt en zelfs kapot kan gaan. Als je met je maatje een winterwandeling gaat maken, kun je zijn voetzolen van te voren het beste goed insmeren met vaseline. Nog beter is het om speciale hondenschoenen aan te schaffen bij de dierenspeciaalzaak. Deze sneeuwschoentjes beschermen de voetzolen tegen pekel en sneeuw, maar zijn ook een uitkomst bij lange wandelingen op een harde ondergrond.
bron: Dierennieuws