vrijdag 27 juni 2014

Rocky




Rocky, de Jack Russel zoekt een nieuw thuis! 

Het is een niet gesteriliseerd teefje
Geboren op 28-05-2009

Ze is een lieve hond en gewend aan kinderen. Ze kan met andere honden overweg als ze even de tijd krijgt om kennis te maken. In 2011 heeft ze een mooi nestje pups gehad. De reden dat ze een nieuw plekje zoekt is omdat ze heel beschermend is naar de kinderen. Dit doet ze op 'haar grondgebied'. Daarbuiten vertoont zij dit gedrag niet. Wie wil haar een mooi plekje geven? Neem contact op met het volgende telefoonnummer 06-12770332 of e-mail arjanvdstelt@gmail.com




Er is al interesse van diverse mensen!

Update 30/06 Ze gaat zelfs een paar weekjes op proef!

Rocky is geplaatst!


maandag 23 juni 2014

Kanjer Campagne


Gehandicapt


Lona had een ernstige vorm van niesziekte. Dat is op haar linkeroog doorgeslagen, waardoor ze nu blind is aan dit oog. Zelf heeft ze totaal geen last van haar handicap, maar toch zit ze hierdoor al 1,5 jaar in het asiel. Dieren met een fysiek gebrek zoals Lona komen niet makkelijk aan een baas. Terwijl de dieren zelf hier meestal geen last van hebben. Een blinde kat heeft nog altijd vier zintuigen over en een mank dier nog drie pootjes die wel functioneren.
De 'Ik-heb-altijd-al-een-keertje-met-de-Zonnebloem-meegewild-baas'
Als je altijd al oog voor de zwakkeren in de maatschappij hebt gehad, dan ben je geknipt voor een dier als Luna. Je snapt dat een (half)blind dier kan schrikken van een onverwacht geluid en een doof dier kan schrikken van een onverwachte beweging. Je hebt hier begrip voor en houdt er rekening mee. Je neemt graag de rol van blindegeleidehond op je. Je ziet in Lona geen dier 'met een beperking, maar een dier 'met mogelijkheden'.

maandag 16 juni 2014

Geef maden geen kans



Er zijn weer volop vliegen, die een gevaar kunnen vormen voor uw huisdier. Konijnen, schapen en soms ook andere dieren met veel beharing kunnen vliegen aantrekken als zij niet goed schoon zijn. Zo kan een infectie met maden ontstaan.
Resten ontlasting in de vacht zijn voor de glimmende, blauwgroene vleesvliegen een prima plek om hun eitjes te leggen. De maden die hier uit komen, eten zich een weg door de huid van uw dier. Binnen korte tijd kan uw dier dan flink aangegeten zijn, en bij een klein dier als het konijn kan het al snel te laat zijn om de infectie nog met succes te kunnen behandelen! Mocht u maden aantreffen bij uw dier of hierover twijfelen, wacht dan niet maar ga direct naar uw dierenarts.
Bij het konijn zijn zachte keutels, diarree of een vies hok vaak de boosdoener. Maak het konijnenhok daarom zeer regelmatig schoon en controleer zeker bij buiten levende konijnen dagelijks of ze goed schoon zijn. Lees voor meer informatie over madenziekte bij het konijn.
Bij schapen kan de ontlasting in de wollige staart blijven kleven, het is dan ook belangrijk dat schapen  goed geschoren worden en om de wol bij de staart indien nodig regelmatig bij te knippen. Controleer schapen dagelijks en let op of zij jeuk of irritatie hebben, onrustig zijn of schuren tegen wanden of bomen.
Honden en katten met een lange, dikke vacht moeten goed gecontroleerd en uitgekamd worden, zeker als zij dunne ontlasting hebben of als u merkt dat er urine in de vacht blijft hangen waardoor vochtige plekken ontstaan. Wees alert als u ziet dat uw dier last heeft van jeuk bij zijn staart en anus. Pas ook op als uw huisdier een wond heeft, want dit kan een aantrekkelijke plek zijn voor de vliegen.
Er bestaan middelen die kunnen helpen om vliegen te weren van uw huisdier. Deze kunnen nuttig zijn, zeker als uw dier extra risico loopt omdat het bijvoorbeeld last heeft van diarree of omdat er veel vliegen in uw omgeving zijn. Overleg het gebruik echter eerst met uw dierenarts en let op: niet elk middel is geschikt voor elk dier. Middelen op basis van ivermectine maar ook andere stoffen kunnen voor onder andere collie-achtige rassen giftig zijn.
U kunt door middel van horren de vliegen zo goed mogelijk uit huis houden. Een konijnenhok kunt u ook enigszins beschermen met behulp van een klamboe.
bron: LICG 

vrijdag 13 juni 2014

Honden aanboord



Waterpret met de hond is natuurlijk ideaal met dit mooie weer. Zwemmen, naar het strand of een boottochtje bijvoorbeeld. Maar let op, water is niet alleen leuk maar kan ook gevaarlijk zijn.
Hoewel veel honden kunnen zwemmen, kunnen er toch onverwachte gevaren zijn die u beter kunt voorkomen. Honden willen nog wel eens vanaf een boot in het water springen, bijvoorbeeld achter de eenden aan. Maar in golven of bij een hoge kant kan ook een goed zwemmende hond in problemen komen. Voor honden aan boord van een boot is het dan ook erg verstandig ervoor te zorgen dat u hen gemakkelijk uit het water kunt halen, door hen een stevig tuig met een handvat te laten dragen aan boord. En vaart u in drukke gebieden, zijn er hoge walkanten, wild water of is uw hond nogal onbesuisd, geef hem dan een zwemvest om. Die zijn speciaal voor honden verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak.
Bovendien is niet elke hond een even goede zwemmer. Sommige honden hebben een model dat niet goed geschikt is om te zwemmen: veel bulldogs maar ook bijvoorbeeld teckels hebben daar problemen mee. Zij hebben dus zeker een zwemvest nodig als u hen mee aan boord zou willen nemen, en ook bij de waterkant moet u extra opletten.
De website hondenaanboord.nl geeft allerlei informatie over het veilig meenemen van uw hond aan boord en heeft een speciale poster met tips die u kunt downloaden of bestellen.
Denk overigens ook aan het voorkomen van infecties via het water zelf. De ziekte van Weil wordt bijvoorbeeld overgedragen via water waar ratten in zwemmen. Zorg dus dat uw hond goed is ingeënt. Houd daarnaast in de gaten of er gewaarschuwd wordt voor blauwalg. Dit is behalve voor uzelf ook voor uw hond giftig. Bij zeewater moet u oppassen dat uw hond niet teveel water binnenkrijgt, want het zout kan een zoutvergiftiging geven. Meer informatie daarover vindt u in het Praktisch document 'Vergiftiging bij huisdieren'.
Met de juiste voorbereiding kan uw hond veilig meegenieten van het waterplezier deze zomer. En dat is ook voor u zelf een rustiger en veiliger gevoel!
bron: LICG

dinsdag 3 juni 2014

Hond mee op vakantie? Let op de voorwaarden!




Als de hond mee gaat op vakantie, moet hij een chip en een EU-dierenpaspoort hebben. Daarnaast is een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) verplicht, en soms een aanvullende bloedtest. Een aantal landen eist verplicht een behandeling tegen wormen. Maar heeft u er ook bij stil gestaan dat niet elke hond zomaar overal mee naar toe mag?
Sommige landen hebben regels voor ‘gevaarlijke rassen’. Welke rassen daar precies mee bedoeld worden, kan per land anders zijn. Ook de regels kunnen verschillen. Wanneer u dat niet goed hebt uitgezocht, kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan.
Zo kunt u de American Stafford  de Tosa en de Rottweiler niet meenemen op vakantie naar Frankrijk. De eisen daarvoor zijn zo streng, dat ze niet haalbaar zijn voor een korte periode. U moet bijvoorbeeld een Franse hondencursus volgen en de hond moet een gedragstest afleggen. Honden van deze en enkele andere rassen die geen stamboom hebben, of kruisingen van deze rassen, mogen het land helemaal niet in, zelfs niet met een cursus en bewijs van goed gedrag. Deze regels gelden ook voor honden die alleen op doorreis naar een ander land door Frankrijk komen!
Ook Spanje heeft strenge regels over dergelijke rassen. In Denemarken mag een heel rijtje rassen alleen nog maar mee wanneer u kunt bewijzen dat u de hond al voor maart 2010 had; ook dan moet de hond altijd kort aangelijnd en gemuilkorfd blijven. In Duitsland mogen honden van bepaalde rassen niet langer dan vier weken blijven. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.
Controleer daarom altijd de eisen van uw vakantieland en alle landen waar u doorheen wilt reizen. Op de website van het LICG vindt u van alle EU landen de invoereisen. Bij twijfel over de eisen adviseren wij u contact op te nemen met de controlerende instanties in dat land, of de ambassade.
bron: LICG