vrijdag 26 april 2013

Animal Event 2013





Animal Event 2013, van 3-5 mei in Event Center Beekse Bergen, 
Beekse Bergen 1 te Hilvarenbeek





maandag 15 april 2013

week van de Teek


Van 15 tot en met 21 april wordt de jaarlijkse Week van de Teek gehouden, georganiseerd door een omvangrijke groep landelijke samenwerkende organisaties. Vooral hondenbezitters vertoeven veel met hun hond in de natuur en in parken. U doet er goed aan om aandacht te besteden aan teken en tekenbeten en aan de mogelijke gevolgen van de ziekte van Lyme. Maar ook als het gaat om uw honden en andere huisdieren is alertheid op de aanwezigheid van teken belangrijk.
Teken langs lineaal

Speciale website
Op een speciale website van de Week van de Teek  vindt u antwoord op vragen als:
- Wat zijn de risico's?
- Hoe kan ik mij het beste beschermen?
- Wat moet ik doen als ik toch een beet heb opgelopen?

Teken en huisdieren
Het is belangrijk tekenbeten zoveel mogelijk te voorkomen en teken snel te verwijderen. Zowel bij uzelf als bij uw huisdier. Het LICG biedt veel praktische informatie over teken en tekenbeten. Zie teken en door teken overgedragen ziekten.

vrijdag 12 april 2013

Geef vlooien geen kans



Vlooien. Alleen van het woord krijgt u misschien al jeuk. Kunt u zich voorstellen hoe uw hond of kat zich moet voelen als hij daadwerkelijk vlooien heeft? Voor de gezondheid van uw dier, maar ook voor uw eigen gezondheid, is het belangrijk om snel van vlooien af te zijn. Want naast dat vlooien vervelend zijn voor uw huisdier, kunnen zij ook lintwormen overbrengen en kan uw huisdier allergisch zijn voor vlooienbeten.

Vlooieneitjes liggen overal

U denkt misschien dat uw huisdier geen vlooien heeft, omdat u ze simpelweg niet ziet. Maar wist u dat de vlooien die op de huid van uw huisdier zitten slechts 5% van het vlooienprobleem uitmaken? Eitjes, larven en poppen in de omgeving van uw huisdier nemen de overige 95% voor hun rekening. Er zijn maar een paar vlooien nodig om uw hele huis te besmetten. Vrouwelijke vlooien leggen eitjes, vaak wel 50 per dag. Dus ook al ziet u geen vlooien: ze zijn er wel degelijk!

Vlooienmiddelen met bioactivatie

Om na te gaan of uw huisdier vlooien heeft, kunt u het beste een vlooienkam gebruiken. Als u zwarte korreltjes aantreft, is dit waarschijnlijk vlooienpoep. Wanneer u een korreltje op een nat, wit papier legt en na enige tijd het papier rond dit korreltje rood-bruin kleurt, weet u zeker dat u met vlooien te maken heeft. U kunt kiezen uit verschillende manieren om vlooien te bestrijden. Bioactivatie is hier een voorbeeld van. Wij geven u graag persoonlijk advies!



Doorbreek de levenscyclus van de vlo

Voorkomen is beter dan genezen. Als u eenmaal een vlooienplaag heeft gehad, wilt u dat niet nog een keer meemaken. Wilt u een vlooienplaag voorkomen, dan moet u de levenscyclus van de vlo voor eens en voor altijd doorbreken.

Uw dier en huis vlooienvrij 

  • Behandel uw huisdier tegen vlooien. Meestal moet u dit eens per 4 weken doen. Let er op dat u niet alleen de volwassen vlooien aanpakt, maar ook de onvolwassen stadia van de vlo bestrijdt (denk aan eitjes, larven). Met bioactievatie pakt u zowel de volwassen als de onvolwassen stadia van de vlo aan. 
  • Uw woning grondig stofzuigen helpt bij het verwijderen van vlooienpoppen uit uw huis.Vergeet de auto niet als uw huisdier ook wel eens met de auto vervoert.
  • Was dekens, manden, speeltjes, beddengoed en dergelijke grondig uit.
  • Bij een stevige vlooienbesmetting kan het noodzakelijk zijn de vlooienpoppen in uw huis aan te pakken met aanvullende sprays. 
  • Let op! Sommige vlooienmiddelen voor honden mogen absoluut niet gebruikt worden op katten. Wij geven u graag advies.